marți, 8 aprilie 2008

ruptura de anevrism si dor de cuvinte


suferi o ruptura de anevrism si creierul tau arata asa si ai acolo
o pata care inseamna asta: http://www.neurochirurgie4.ro/infanevrisme.html


si stai in coma profunda 2 saptamani if u lucky

si te trezesti, niciun muschi nu te mai asculta, ca si cum te-ai "imbraca" cu picioarele altuia, ca si cum te-ai machia cu maini conectate la alt creier. oricum nu te ridici din pat sa apuci sa te fardezi. in primul rand starea psihica ( care in momentul ala se rezuma al intrebarea, de ce sunt intr-un pat de spital si de ce-am dormit atat) te baga intr-o , hai s-o numim gaura neagra si cand iti programezi sa intrebi de ce ti-e corpul asa de greau si minta atat de in ceata te prabusesti intr-o gaura mare si mai adanca. si cazi, si pe masura ce realizezi ca membrele tale nu coopereeaza, si in caderea asta nu te poti prinde de nimic, cazi si mai adanc.
si incerci sa formulezi intrebarea aia care e cheia neputintei tale, si pur si simplu nu ai habar de niciun cuvant din alfabet, de niciun nume , de nicio litera, in minte nici nu poti sa formulezi gandul "stau intr-un pat" pentru ca tu nu mai stii ca ce faci tu se numeste stat si pe ce stai e pat, oricum nu sti cine esti tu.
infine dupa cateva clipa, care probabil in haosul pe care il traiesti incepe sa se defineasca ca "infinitatea", oamenii aia imbracati in hainele alea, de culoare ... cum se spune , ce culoare e aia? si ce sunt ei? se apropie si incep sa-ti vorbeasca, suna cunoscut ca pe-o limba straina pe care ai stiuto dar care cumva sa deletat din tine.
...


esti in fotoliu in fata unei doamne care pare foarte rabdatoare si care iti arata poze si stii ca trebuie sa spui ce vezi, orice, o umbra si pur si simplu creierul tau nu face nicio legatura, si te simti legata de maini si de picioare, te simti o povara pt femeia aia din fata ta. nu faci niciun progres.


...

esti la o masa cineva te invata sa ti creionul in mana si ai un caiet pe a carui margine sunt trecute literele alfabetului de tipar si mai jos de mana. si cineva langa tine iti tine pumnul in mana ei si prima forma o faceti impreuna, urmatoarele 2 ies inclinate prea spre stanga deja la a4a ti se pare cunoscuta litera, incepe sa semene cu cea de la inceputul randului.


...

iti afli numele, te recunosti, faci cunostiinta cu tine, omul din tine se identifica cu leguma pe care o imbraca, si incepi o relatie cu sinele tau, pe care il indragesti pentru eforturile pe care le face, esti intr-o lume doar tu cu tine si primul lucru pe care il intelegi ca trebuie sa te ajuti tu pe tine, sa te intelegi si sa te ajuti, sa te ridici.

...

acum esti in fata oglinzii, stai in picioare in baie, te fardezi,te mai dai o data cu parfum, si te asezi in fata mea pe scaun si imi spui, cum dintr-o gaura neagra in alta, de la un bastonas la o litera la propriul tau nume, te inveti pe tine, ca pe un manual la gradinita, pas cu pas, te educi, te intelegi, te iubesti, si cum azi dupa 1an jumate de recuperari, esti aproape acolo si imi spui: "nu pot sa iti imaginezi ce simti ca nu te mai cunosti pe tine si tot ce e in jurul tau, e totul un... ah imi scapa cuvantul, dar o sa mi-l aduc aminte imediat"
vroiai sa spui totul e un haos.

Niciun comentariu: