duminică, 13 aprilie 2008

o parere sau 2 mai mici

Am cautat pe google, etimologia cuvantului adolescent. Rezultatele 1 - 10 din aproximativ 3.030 pentru etimologia adolescent. (0,23 secunde). Din engleza medie, care provine din franceza veche < lat. adolēscēns. Pronunţie AFI: /ˌædlˈɛsənt/.

Daca as citi asta pe google n-as avea nici cea mai vaga idee ce inseamna adolescent. Sincer nici asa nu stiu prea bine. O sa va spun cam ce cred eu ca vrea sa exprime a-d-o-l-e-s-c-e-n-t…

Pai e perioada aia in care acum ai impresia ca ai ajuns la destinatie, la finalul liniei pe care o vrei s-o parcurgi si cand esti cel mai “in apele tale” brusc linia aia de sub picioarele tale incepe sa ti se serpuiasca sub ochi, si o vezi mai intai dezmortizindu-se si porma paf nici nu-I mai vezi capatul.

Perioada aia in care parca esti fumat si mergi cu viteza intr-o masina decapotata pe Magheru la 2 dimineata si luminile toate din punte se fac stele cazatoare, si zgomotele si muzica de la radio nu le distingi, si tot fumul ala din jurul tau te lipeste de scaun si cand accelereaza necunoscutul sofer parca pleaca fara tine si tu ramai asa in urma, si la o frana brusc dintr-un fotoliu te izbesti cu mainile de scaunele din fata si toata fiinta ta explodeaza in ras.

Perioada aia in care esti in picaj total, si te obisnuiesti cu picajul esti doar ingrijorat ca nu vezi fundul putzului. E clipa aia cand desi esti perpendiculara cu pamantal la km inaltime te linisteste gandul ca poate aterizezi in puf. E clipa aia in care in intuneric total mintea ta are inconstienta (forta) sa-si inchipuie o lumina sau din intunericul ala sa creada ca defapt tine ochii inchis si cand ii deschide toate reflectoarele sunt pe el.

Perioada aia in care te ploua si e frig si din toate petele alea gri care se plimba cu umbrele gigantice negre tu esti singurul care vezi soarele si ploaia iti frige pielea. Esti singurul care aude muzica, singurul care poate dansa si fara partener, singurul care danseaza fara sa stie pasii.

Perioada aia in care o aschie in deget e sfarsitul, si culmea stii ca e doar o aschie, dar incapatatanarea tipica atribuie aschiei proportie de sabie si defapt totul a fost un fel de harakiri. Exact asta e farmecul totul ne atinge si totul lasa semne, totul ne emotioneaza, toti isi lasa autograful pe pielea noastra toti isi semneaza povestea pe noi.

Tot ce traiam avem impresia ca n-a mai fost trait de nimeni, nu mai suntem bebelusii care nu percep decat existenta lor, suntem copii care percep existentele din jurul lor dar pe-a lor n-o pot compara cu niciuna. Noi suntem aia care ridicam o noapte in oras la rangul de nunta in 7 zile si 7 nopti, noi suntem aia care ridica o prietenie la nivel de zgarie norJ, la nivel de casatorie cu acte in regula, noi suntem aia care vedem in despartire “The end of the end”.

deb


Niciun comentariu: